Prvi hrvatski vodič o prijevodnim tehnologijama

PRVI HRVATSKI VODIČ O PRIJEVODNIM TEHNOLOGIJAMA
Hrvatsko izdanje knjige

Prijevodne tehnologije

autorice dr.sc. Špele Vintar, redovite profesorice na Odjelu za prevoditeljstvo Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.

Njezin je istraživački i pedagoški rad s prijevodnim tehnologijama započeo još 1998. kada su alati za računalno potpomognuto prevođenje bili novost, a otad je svoja znanja o tehnološkim novinama prenosila studentima prevoditeljskog smjera tijekom predavanja na ljubljanskom sveučilištu, ali i studentima u Grazu, Zagrebu, Berlinu, Bruxellesu, Münchenu, Rijeci, Zadru, St. Johannu i drugdje tijekom brojnih gostovanja, seminara i ljetnih škola.

Knjiga je nastala kao rezultat dugogodišnje suradnje agencije STENTOR s akademskom zajednicom, a svrha joj je potaknuti prevoditelje na praćenje razvoja prijevodnih tehnologija koje u profilu suvremenog prevoditelja zauzimaju sve važnije mjesto. Osim studentima i nastavnicima, knjiga će i širem krugu zainteresiranih moći poslužiti kao vodič u dekodiranju i tumačenju prijevodnih tehnologija, a nadamo se da će potaknuti i jezične inženjere na izgradnju kvalitetnije infrastrukture za analizu i obradu hrvatskoga jezika.

Knjiga Prijevodne tehnologije u tiskanom izdanju moći će se nabaviti od srpnja 2017.

Za više informacija administracija@stentor.hr.

KLJUČNI TERMINI:

globalno poslovanje - prevoditelji - usmeno prevođenje - konferencijsko prevođenje - tumačenje - podslovljavanje - prevođenje u suvremenom svijetu - pisano prevođenje - prijevodne tehnologije - prijevodne memorije - prevođenje s prijevodnom memorijom - računalno potpomognuto prevođenje - strojno prevođenje - jezični resursi - terminološka baza - terminološke baze - korpusi - upravljanje prijevodnim procesom - upravljanje prijevodnim projektima - upravljanje terminologijom - jezične norme - usluge prevođenja - prijevodi

Kako bismo vam pružili što bolje korisničko iskustvo na stranici, prihvatite našu regulativu o kolačićima. Više informacija

Kako bismo vam pružili što bolje korisničko iskustvo na stranici, prihvatite našu regulativu o kolačićima. Ako nastavite koristiti website bez promjene vaših postavka o kolačićima ili ako kliknete "Prihvaćam" smatrati ćemo da ste prihvatili regulativu.

Zatvori