Ljetna škola „Jezik i pravo“ u Samoboru od 18. rujna do 30. rujna 2017.

Ljetna škola „Jezik i pravo“ u Samoboru od 18. rujna do 30. rujna 2017.

Ljetnu školu „Jezik i pravo“ organizira Sveučilište u Beču, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, istraživanja i gospodarstva Republike Austrije, te u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, prevoditeljskom agencijom STENTOR, Odvjetnikom Antonijem Volarevićem, mag.iur. i Odvjetnikom Tomislavom Radelićem, mag.iur.

Ljetna škola namijenjena je studentima svih studija (pravo, lingvistika, prevoditeljstvo i sl.) koje zanimaju pravo, jezik i prevođenje.

  • Redovni studenti sveučilišnih ili stručnih studija iz Austrije koji još nisu diplomirali (najmanje 5 ECTS bodova ostvarenih u prošlom semestru) ili koji se bave istraživačkim radom (polaznici doktorskog studija) te dobro vladaju hrvatskim jezikom.
  • Redovni studenti svih smjerova bilo kojeg hrvatskog Sveučilišta koji još nisu diplomirali (najmanje 5 ECTS bodova ostvarenih u prošlom semestru) ili koji se bave istraživačkim radom (polaznici doktorskog studija) te dobro vladaju njemačkim jezikom.

Za sudjelovanje potrebno je poznavanje hrvatskog i njemačkog jezika, a ponajprije izvrsno vladanje materinskim jezikom.

Trajanje i program

18. rujna - 30. rujna 2017.

Na samom početku studente se upoznaje s temeljima određene pravne tematike te jezično-kulturnim značajkama pravnog jezika obiju zemalja. Sudionici će u parovima surađivati na projektnim zadacima koje će tijekom ljetne škole zajedno dovršiti.

Rezultat ljetne škole bit će dvojezične verzije najvažnijih standardiziranih dokumenata i tekstova koji se primjenjuju u međujezičnoj komunikaciji u određenim područjima prava.

Za više informacija https://transvienna.univie.ac.at/news-events/sommerkollegs/sommerkolleg-sprache-und-recht/

Kako bismo vam pružili što bolje korisničko iskustvo na stranici, prihvatite našu regulativu o kolačićima. Više informacija

Kako bismo vam pružili što bolje korisničko iskustvo na stranici, prihvatite našu regulativu o kolačićima. Ako nastavite koristiti website bez promjene vaših postavka o kolačićima ili ako kliknete "Prihvaćam" smatrati ćemo da ste prihvatili regulativu.

Zatvori